Vernissage Moving Murals Hagalund, fredag 2 februari

Kom och se ett unikt konstverk på en fasad i Solna på fredag kl 17:30! Mexikanska gatukonstkollektivet LaPiztola har tillsammans med svenska Performing Pictures skapat en levande mural som från och med fredag kväll och under hela februari månad kan ses på en fasad bakom Gelbgjutarevägen 7 i Hagalund, Solna. Muralkonst möter film genom videoöverlagring. Här får ni en liten sneak peak på verket.

Datum och tid
2 februari 2018
Kl. 17:30–18:30

Plats
Black Sheep
Gelbgjutaregatan 7
171 48 Solna

Det unika verket, kallat Kaninfågeln, går upp på en fasad vid parkeringsplatsen bakom Black Sheeps lokaler, där LaPiztolas del av verket, en stencilmural, redan finns att beskåda. Till kvällningen så kommer denna prydas med videoöverlagringar skapade av Performing Pictures, men även ett gästspel av filmer skapade av unga filmare från Solna Stads verksamheter RÅMATERIAL/Black Sheep och Uncut samt Kungl. Konsthögskolan., vilka alla interagerar med verket.

Närmaste busshållplats för lokaltrafik är Industrivägen. Följande bussar stannar vid Industrivägen:

Buss 67 – Går från Karlsbergsvägen nära S:t Eriksplan i riktning mot Frösundavik. Åker ni mot Solna station med pendeltåg så går buss 67 därifrån i riktning mot Skansen.

Buss 506 – Åker ni med blå linjen mot Akalla och går av vid Solna centrum så kan ni ta buss 506 i riktning mot Karolinska sjukhuset.

Buss 507 – Åker ni från nära Odenplan så kan ni ta buss 507 från Vanadisvägen i riktning mot Tomteboda postterminal.

Under dagen kommer det även hållas ett seminarium med svenska och internationella föreläsare kring film, urban konst och arkitektur, och dess intersektioner. Vill du kika på det programmet så kan du ladda ner det genom att klicka här. Vill du läsa mer om bakgrunden till Moving Murals Hagalund? Klicka här.

Är du intresserad av att få information om liknande event i framtiden för att kunna delta? Eller tillhör du pressen och skulle vilja göra ett inslag eller en artikel? Då kan du kontakta projektledaren Alex Rodallec för mer info om intervjumöjligheter eller för att komma med på vår eventlista. Han nås på 0701-470691, eller alex.rodallec@frsm.se.


Pilotprojektet Moving Murals Hagalund är en del av Filmregion Stockholm-Mälardalens projekt Smart Kreativ Stad i samarbete med Lapiztola, Solna Kommun genom verksamheterna UnCut och RÅMATERIAL/Black Sheep, Fastighetsbolaget Humlegården, Kungl. Konsthögskolan samt studenter vid Konstfack och Xenter.
Smart Kreativ Stad är ett projekt med fokus på rörlig bild, digitala medier, innovation och stadsutveckling i Stockholmsregionen 2015–2020. Projektet drivs av Filmregion Stockholm–Mälardalen i samarbete med medlemmar och partners inom ett brett spektrum av branscher.
Filmregion Stockholm–Mälardalen är huvudstadsregionens samarbetsorganisation inom de kreativa och kulturella näringarna med fokus på film, TV och digitala medier.

Kategorier: Moving Murals Hagalund