SAVE THE DATE! 2 feb. 2018

Stadens ytor –
Möten mellan rörlig bild och arkitektur

Välkommen till vernissage och seminarium om möten mellan rörlig bild och arkitektur. Vi hoppas att du tillsammans med oss vill fortsätta diskutera hur konst kan vara en aktiv del i att utveckla en stadsdel i förändring.

 

Seminarium

Vad händer när rörliga bilder projiceras direkt på stadens fasader? Vad gör det för människors upplevelse av verk och upplevelser av staden när bilder möter arkitektur? Dessa frågor adresseras under dagen av en rad spännande talare från såväl arkitekturens, filmens och konstens fält.

Kl. 10.30-16.30 (inkl. lunch och fika) 

Vernissage

Fasadmålningen ”Kaninfågeln” har uppförts på en gavel i Hagalunds gamla industriområde. Verket har tillkommit i ett unikt samarbete mellan det mexikanska gatukonstkollektivet LaPiztola och svenska Performing Pictures. Målningen blir till en canvas för unga filmare från de lokala ungdomsverksamheterna Råmaterial och UnCut, som tillsammans med studenter från Kungl. Konsthögskolan kommer levandegöra målningen nattetid med rörlig bild i form av stora projektioner. 

Kl. 16.30-18.30 (dryck och enklare förtäring serveras)

 

Aktiviteterna är en del av Filmregion Stockholm-Mälardalens projekt Smart Kreativ Stad och genomförs i samarbete med Solna Stads verksamheter Råfilm, Uncut och Black Sheep samt Kungl. Konsthögskolan.

DATUM: 2 februari 2018
PLATS: Black Sheep, Gelbgjutarevägen 7, Hagalund

Deltagandet i seminariet och invigningen är kostnadsfritt, begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Mer info och detaljerat program kommer i början av januari. Du kan dock boka din plats redan nu genom att mejla: alex.rodallec@frsm.se
Ange om du vill delta i seminariet, invigningen eller bägge aktiviteter.

Kategorier: Uncategorized