Pilotstudie #5

Safari Urbain STHLM

#safariurbainsthlm

Hur kan stadens fasader och ytor väckas till liv på natten? Vad händer med stadsmiljön när det läggs till ett nytt lager av berättande i form av ljus och bild? I Safari Urbain STHLM flyttar konsten ut i gatulivet och målar berättelser på fasaderna: En förgänglig graffiti—kortlivade souvenirer för förbipasserande—konst som försvinner utan att lämna ett spår.

Safari Urbain är en serie porträttbilder av uppklädda djur som projicerats på fasader och byggnader i Paris, Montreal och Orlando. Den 25–26/11 2016 kom turen till Stockholm.

Konstnären Julien Nonnon vill ifrågasätta våra beteenden genom gatukonst, rörliga installationer, digitalt skapande och video-mapping. 

Dessa flyktiga verk förtjänar att upplevas. I natten, i ögonblicket. Konst som utmanar betraktaren att utforska och upptäcka storstadsdjungeln. Nära upplevelser, kanske i dina egna kvarter? Häng med på Safari Urbain STHLM.

Safari Urbain STHLM

Ladda ner schema (PDF)

I samband med Safari Urbain STHLM satte Film Capital Stockholm ljus på en grupp filmarbetare som annars inte är så synliga—location scouts—genom tävlingen Urban Screens och surfacesDetta för att hitta spännande ytor i form av husfasader, väggar och murar till vårt urbana safari i Stockholm.

Tid

Genomfördes augusti—december 2016.

Plats

Runt om i Stockholm—se kartan för mer information.

Partners

Smart Kreativ Stad i samarbete med locationplattformen Locamundo, Fasadprojektion och Panasonic.

Syfte

Vi sätter ljus på Stockholm som stad, och ger invånarna en möjlighet att se stadens ytor och arkitektur med nya ögon, samtidigt som vi stärker stadens attraktionskraft internationellt som en innovativ och kreativ stad. Projektet handlar om samspelet mellan konstverken, arkitekturen och den omgivande stadsbilden. Verken uppenbarar och förstärker projektionsytans materialitet, dess ojämnheter, brister och skönhet. I ljuset blir staden en plats fylld av möjligheter och sällsamma möten.

I samarbete med

Join the movement!

För att delta i något av Smart Kreativ Stads projekt måste du registrera dig nedan. När du är med på våra listor skickas du löpande information samt utlysningar för alla pilotstudier.

Kreatör?

Är du verksam inom film och rörlig bild i Stockholm-Mälardalen? Kreatörspoolen är en publik samlingplats för dig. Registrera dig och öppna upp en värld av spännande möjligheter och samarbeten.

Till Kreatörspoolen
Medlemskommun, fastighetsägare eller annan intressent?

Är du ansvarig på en av Film Capital Stockholms medlemskommuner, fastighetsägare eller annan intressent? Håll dig informerad eller dela med dig om du redan har en idé, plats eller utmaning som du tror kan passa Smart Kreativ Stad. Läs mer här eller fyll i vårt formulär på länken nedan.

Fyll i intresseanmälan