Mexikansk-svensk kaninfågel på besök i Hagalund under Kulturnatten Solna

I samband med Kulturnatten Solna den 15 september får besökare en unik chans att återigen se det av nattvandrare mycket uppskattade verket KaninFågeln! Verket utgår från en muralmålning i Hagalunds gamla industriområde i Solna, som uppfördes i samband med Smart Kreativ Stads pilotprojekt Moving Murals. Nu återuppstår den poetiska överlagringen av verket, en 10×7 meter stor projektion som samspelar med muralmålningen, bara för en kväll. Det stillastående och varaktiga möter rörelse och flyktighet.

Verket är resultatet ett unikt samarbete mellan det internationellt kända gatukonstkollektivet LaPiztola från Mexiko och svenska Performing Pictures.

Konstverket har sin upprinnelse i en film, som blir till en väggmålning – som slutligen blir till film igen genom Performing Pictures överlagrande projektioner. Gränsen mellan fysisk verklighet och medierade bilder suddas ut. Verket genomgår en metamorfos – från statisk bild till filmiskt verk – när den målade bildens materialitet samspelar med de projicerade bildernas eteriska flyktighet.

Kort om Smart Kreativ Stad
Smart Kreativ Stad är ett projekt med fokus på rörlig bild, digitala media, innovation och stadsutveckling i Stockholmsregionen 2015–2020. Projektet drivs av Film Capital Stockholm i samarbete med medlemmar och partners inom ett brett spektrum av branscher.

Pilotstudien Moving Murals Hagalund uppförde verk mot en fasad på Gelbgjutarevägen, en del av det högprioriterade Hagalunds industriområde för att adressera hur en gammal industrimiljö kan levandegöras genom att med samtida konstnärliga uttryck spegla kreativa verksamheter i området.

Kontaktperson:

Projektledare / konstnärlig ledare Smart Kreativ Stad
Geska Brecevic
+46 (0)70-990 37 55
geska@filmcapitalstockholm.se

Länkar:

Ladda ner pressbilder (zip-fil)

Läs mer om pilotprojektet Moving Murals Hagalund

Läs mer om Kulturnatten Solna på Facebook

Kategorier: Uncategorized