Vinnarna utsedda i Urban Screens and surfaces

Två av vinnarna i tävlingen för locationscouter t.v. Susanne Karpati och t.h Biggles Springfeldt.

 

Var hittar man alla miljöer som ska användas i en långfilm, reklamfilm eller stillbildsfotofgrafering? Jo, man vänder sig till en locationscout!
När Filmregionen var på jakt efter spännande ytor—husfasader, väggar och murar—för vårt urbana safari i Stockholm utlyste vi tillsammans med locationplattformen Locamundo Urban Screens och surfaces en tävling för locationscouts. Vi vill med tävlingen lyfta det viktiga, och ofta osynliga arbete, som denna grupp filmarbetare utför.

Vinnarna presenterades och mottog sina pris på Victorgalan den 17 november 2016.

1:a pris på 20.000 kronor tilldelades Biggles Springfeldt för en husgavel, som trots sin centrala placering mitt i vimlet på det välbesökta gågatsstråket på Götgatsbacken är en dold och lite hemlig plats—ett guldkorn som bara en location scout med vass blick kan upptäcka.

2:a pris, ett årsabonnemang på Locamundo värt 5000 kronor, tilldelades Susanne Karpati, för världens största sfäriska byggnad—Globen. Denna storslagna plats som blivit så signifikant för Stockholms stadsbild—tillgänglig och synlig från många olika vinklar och platser i staden.

3:e pris, ett årsabonnemang på Locamundo värt 5000 kronor, tilldelades Johannes Nygren för en vägg av kulturhistoriskt och arkitektoniskt stort värde, synlig för såväl passagerare i de många bussar och bilar som passerar förbi Stadsbibliotekets Internationella bibliotek på Odengatan, som gång- och cykeltrafikanter.

Läs mer om tävlingen här (pdf)

Kategorier: Locamundo, Locationscouting, Urban Screens and surfaces