Bokrelease, filmpremiär och tack för oss! Haymarket 13 november. INSTÄLLT!

Vi är ledsna över att behöva meddela att bokrelease, filmpremiär och mingel på Haymarket den 13 november ställs in med anledning av de skärpta allmänna råd för personer som vistas i Stockholms län som Folkhälsomyndigheten utfärdat. 

Men både boken och filmen går att ta del av på vår hemsida, och du kan dessutom utan kostnad beställa ett eller flera exemplar av boken till dig, ditt företag eller institution.

************

Efter fem och ett halvt år är det dags för Film Capital Stockholm att avsluta projektet Smart Kreativ Stad. Vi passar på att slå två flugor i en smäll och tackar för oss och våra elva år som produktionscentrum. Det har varit en spännande resa, fylld av utmaningar och upptäckter. Vi har samproducerat filmer och TV-serier med en stor bredd, utforskat stadens många rum genom filmiskt gestaltande och visningar, arrangerat samtal och seminarier där vi delat kunskap och värdefulla erfarenheter, och vi har drömt om fler och nya former och platser för filmen och den rörliga bilden.

Levande bilder—levande stad
BOKRELEASE. Arbetet med Smart Kreativ Stads pilotstudier har utmynnat i fem nya perspektiv på rörlig bild. Dessa perspektiv utgör ryggraden för fem kapitel i boken Levande bilder—levande stad. Projektet har växt fram i samverkan med en rad aktörer: arkitekter, stadsplanerare och kulturgeografer, filmarbetare och konstnärer samt fastighetsägare. I boken medverkar några av de hundratals människor som på olika sätt deltagit i projektet med sina erfarenheter, tankar och reflektioner.

Ett samtal om levande bilder i stadens rum
FILMPREMIÄR. Den 13 november släpps boken, och då premiärvisar vi också filmen Ett samtal om levande bilder i stadens rum, där Mia Wahlström, tekn. dr och konsult inom strategisk samhällsanalys på Tyréns, Roozbeh Behtaji, filmare, manusförfattare, grundare och konstnärlig ledare för Göthenburgo, Thomas Borén, docent i kulturgeografi vid Stockholms universitet, Geska Helena Brečević, konstnärlig ledare för Smart Kreativ Stad och Ulf Slotte, visningskonsulent på Film Stockholm, under ledning av Ulrika Bandeira, programchef för Tempo dokumentärfestival, samtalar om film i stadsrummet, synliggör behov och önskningar, utmaningar och möjligheter.

Välkommen till Haymarket den 13 november kl 16–20. Under kvällen kan du hämta ditt exemplar av boken, titta på filmen och mingla. Kvällen blir också ett tack och hejdå från oss på Film Capital Stockholm. Under våra elva år har vi hunnit med att samproducera dokumentärer, julkalendrar, långfilmer och TV-serier. Vi har också startat en filmarbetarutbildning, initierat arbetet med en yrkesnämnd för film- & TV-branschen, skapat kanske Europas främsta långfilmsdebutantprogram STHLM Debut med prisbelönta filmer som Tjuvheder, Förvaret, Dröm vidare och Schemebirds. Vi har startat ledarskapsprogram för kvinnliga filmproducenter, manuskonferenser och varit värdar för den Nordiska paviljongen i Cannes. Listan är lång så kom och fira med oss.

Välkomna!
Beata, Daniel, Emma, Geska och Jennifer

För att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vi delat in kvällen i två pass. Du kan välja att komma mellan klockan 16.00-18.00 eller 18.00-20.00. Osa senast 30 oktober. Begränsat antal platser. Först till kvarn!

 

Kategorier: News